Dec 17, 2016

#12 BiotechEngineClan

Assalamualaikum

So yesterday marked our last day of week 14 of our third year of study. We decided to do biotech bonding day gittuh. This is the most anticipated event and event that I always look forward to. Yelah dah 2 tahun jadi classmates kan of course all of us feel like "KITA KENA ADA BONDING AND SHITS!" Hahah. 

At first rasa macam tak nak pergi tapi bila tanya Ateh and the gang dorg dah dipaksa pergi pun sebenarnya. Hahaha. Mula2 ingt pergi utk makan je tapi nasib baik the boys ajak main game utk bonding ah. Takde la hambar. Thank you to all yg banyak curahkan effort to make everything tak hambar. Sebab bila aku imagine scenario of the day mcm hambar tapi rupanya tak. Hohoho

Petang semalam aku macam ada mood study so aku study la kejap but then Ateh called ajak pergi beli makanan sbb ni potluck. Bawa makanan or bagi duit je utk kongsi makanan. Mula2 nak rempit pergi KL Fest nak beli donut tp bila lepas maghrib tu plan changed nak cari satay plak. Yulis pon available so naik kereta dia jelah. Seghonok. Hahahah. Mujur banyak satay dkt Greenwood tu ha eventhough satay minang. Sedap la jugak. 

Pastu kiteorg balik uia get ready for the potluck. Sitek whatsapp tanya kiteorg pergi ke tak pastu aku, Ateh, Sarah prank dia kata tak jadi pergi. Nak teman Yulis beli amende tah. Kakakaka meroyan pompuan tu berderet2 mesej dgn voicenotes. Hahahah. Pastu aku mmg dah lapar teruk dah last makan pkul 12 noon. Malangnya sampai2 dorg ni terus nak main game la plak. Kelam kabut. Bising dgn yang lapar nya, benda jadi out of control jap. Ateh pun dgn suara mcm petir suruh makan dulu. Hahahahah. Lepas semua kenyang weols pon main game. 

Game dia semua org kena tulis nama atas kertas, lepastu lipat. Then semua org kena cabut satu nama. Kalau dapat nama sendiri kena tukar. Kalau dapat nama member2 lain kena bagitahu first impression and second impression. Second impression tu mcm lepas kau dah kenal org tu, ape impression kau kt dia. Camtu aa.

Aku dpt Iylia. Huhu honestly aku tak kenal sgt pon Iylia, tak pernah ada conversation sgt pun. Sorry. Hahah. Aku last skali kot aduhh hampir terlelap dah. Pastu syafika dpt nama aku. Dia kata mula2 aku ni garang gila org nya, bila dah lama2 dia ckp aku ni sebenarnya dlm hati ada taman berbunga bunga plak tu di dalam. Kakakak. Ateh menyampuk kata "wey pijah dalam hati ade air terjun kot dlm taman dia" kakakak

Memang pecah perut ah semalam gelak tak hengat. Ateh la paling lawak sekali, aku mmg terhibur kalau dgn dia. Hahahah.

Picture tiiimeee

Semua yg ada semalam sebenarnya baru half of our batch. Aku dah kata kiteorg ramai

With Ateh (in green) and the gang. Tgk tu nk clingy plak


I hope in future ada bbq plak. Ewahhhh. Nnt dah grad kite kena ambil gmbr sama2 okayyy. Toodles!

No comments: