Jan 28, 2017

#15 Setiap Tahun

Assalamualaikum

So, result exam aku baru keluar haritu. Nervous seminggu okay. Bila melintas je perkataan result dlm minda aku automatik rasa nak terberak dia punya nervous tu. Apa je yg aku harapkan selain lulus semua subjek? Alhamdulillah lulus 6 subjek. Tapi aku amek 7 subjek. FML. 

Fail beb satu subjek. Environment. Mula2 aku bersyukur la sbb reaction dgn separation lulus eventhough grade C+ je. Bila lama2 koyak plak rasa sbb subjek tu tak sepatutnya fail. But I admit, masa buat final exam haritu completely blank ah. Mmg tak tahu mende. Mana taknya lecturer ajar teori, exam masuk calculation. Tapi sir ade bgtau suruh tgk example. Last minit lah aku tgk pun. Kalau tau dari awal kena study example aku tak tgk teori dah beb. Sbb satu soalan calculation 20 marks. Damn. So my answer script was literally blank ah. So I deserved the failure due to my own mistakes. But the exam schedule is quite messed up though. 4 papers straight so I had to study earlier and I did but it is still not sufficient to pass the subject.

Nak salahkan sesiapa pun tak boleh kan. Yang buruk semua salah aku sendiri sbb tak usaha lebih, tak tny member2 bila tak paham. So apa je aku boleh buat selain repeat jelah subjek tu. On the other hand, ok lah tu aku lulus reaction engineering. I cant afford to fail that subject seriously. Assignment bnyk, study la mcm mana pun mmg tak faham pastu ade mini design project yg mcm haram, prof Ibrahim plak alahai~

Tapi takpe beb. Masing2 ade their own challenges eventhough pass or fail, we never know other people's hardships right. Dorg tak tunjuk tak semestinya dorg tak lalui kegagalan. Tanamkan sifat Qanaah dlm diri which is jgn bandingkan apa yg kau ada dgn apa yg org lain ada. Bersyukur it is.

Btw, Kalau ikutkan, repeat paper ni mmg benda tiap2 tahun jadi do. I hope no more for my fourth year. Yeah! dah senior year bij. I wish nothing but the best for all my mates. Lets finish what we have started, dont give up and keep moving forward. Toodles.

Throwback picture of me in freshmen year 3 years ago. Damn son dah tua beb. Intake uia baru masuk ni matric number pon 162xxxx aku punya 132xxx. Lol. Good luck dealing with fyp bitch!



No comments: